GrandBazar gaat sluiten.

Na 6 jaar als mooiste en gezelligste kringloop is er een einde gekomen voor de winkel. Eind december gaan de deuren definitief dicht en moeten alle goederen worden opgeruimd. Vanaf 6 november worden er heel veel artikelen tegen spotprijzen weggedaan.

De GrandBazar is een project van stichting SLIMM dat 6 jaar geleden is gestart aan de Ouvertureweg in Alphen aan den Rijn. Mogelijkheden voor vrijwilligers om ervaring op te doen en zo hun kansen te vergroten op de reguliere arbeidsmarkt of om uit een thuis-isolatie te komen. Dit is zeker een groot succes, diverse mensen zijn uitgestroomd en hebben met heel veel plezier in de winkel gewerkt.

De goederen die in de winkel worden verkocht komen vanuit een andere locatie van stichting SLIMM, namelijk Briljantstraat 1. Dit voormalige schoolgebouw heeft de stichting in bruikleen van de Gemeente Alphen aan den Rijn. Door een nieuwe ontwikkeling van deze locatie zijn er voor ons geen mogelijkheden meer voor het uitzoeken en opslaan van de goederen zoals we dat gewend zijn.

In het afgelopen jaar heeft de Corona veel invloed gehad op het dagelijkse verloop in de winkel. Zo is de winkel een lange tijd gesloten geweest en zijn er veel investeringen gedaan om de winkel Corona-proof te maken. Ook heeft dit invloed voor de inzet van vrijwilligers in de winkel.

De stichting heeft besloten om na 6 jaar de deuren van de winkel te sluiten en vol trots terug te kijken op een succesvolle periode.